Reacties

Heb je gezongen in de zon? Laat weten hoe je het vond

separator

Heerlijke en inspirerende zangweek op Kreta gehad, onder de gedegen leiding van coaches Elly en Ilse.
Leuke muziek, weer eens wat anders dan ik (klassiek geschoold) gewend ben, geweldige plek zo vlak aan zee.
Nu nog wat extra mannen erbij!
Frits

separator

Net terug van Mirtos Kreta. Niet alleen lekker gezongen in een allerliefst Grieks dorp met het hotel 50 meter van de zee, maar ook veel geleerd over stemvorming en stijlvormen in de zang. Leuk repertoir en lachen, heel veel lachen. Lekker eten. Lekker dobberen in de zee, zonnebaden en weer eten. Dat geldt zeker voor onze zangdocenten Elly en Ilse. Zingen, lekker eten. Lekker zwemmen en zonnebaden zorgden ervoor dat ik helemaal opgeladen terug ben gekomen. Kan iedereen aanbevelen om dit voor je zelf te doen. Zingen Helpt. Gun het jezelf. Binnenkort weer een workshop in Durgerdam en volgend jaar weer. Maar nu een andere locatie.
Janneke

separator

Ik ben nét terug van een heerlijke week in het prachtige La Miana (Spanje). Naast de mooie locatie (mét zwembad!) en omgeving zorgden de fijne en professionele (bege)leiding van Elly, Ilse en Daniel voor het verbeteren van zangtechniek, samenzang en zingen met een band. De 2 buiten-optredens in de dorpen in de buurt – waar de locals uitbundig meedansten – waren een hoogtepunt! De veilige en gezellige sfeer binnen de groep zorgde ervoor dat er ruimte was voor experimenteren met zang en muziek, veel lol en af en toe ook de nodige tranen.
Ik zou zo wéér gaan!

separator

Inmiddels ben ik de tel kwijt geraakt van het aantal keren dat ik als instrumentalist mee ben geweest naar de diverse workshops. Maar elke keer ben ik verbaasd over de energie en de professionaliteit, die Elly en haar mededocenten in huis hebben.
Zij begeleiden de zangworkshops op een inspirerende en enthousiaste manier. Iedereen wordt gerespecteerd in wat hij of zij doet en wordt gestimuleerd om zichzelf op een hoger muzikaal level te krijgen. Maar ook buiten de oefensessies spannen zij zich in om een ontspannen sfeer te creëren.
Er wordt een strak tijdschema aangehouden voor de verdeling van de repetities en de ontspanning om de doelstellingen van de week te kunnen halen.
De liedjes lijken in het begin van de week soms hoog gegrepen, maar op het eind lukt het toch steeds om de nummers bij een optreden met de “locals” te presenteren.
Want dat is een andere specialiteit: er wordt altijd, op de een of andere manier, contact gezocht met de lokale muzikanten. Op de bonte avond aan het einde van de week wordt er naar elkaars muziek geluisterd of beter nog: samen muziek gemaakt.
De uitgezochte locaties zijn allemaal authentiek, prachtig gelegen, ofwel ondergedompeld in de lokale omgeving buiten de grote toeristenindustrie.
Het eindresultaat is dat iedereen van de de groep, die elkaar in het begin van de week niet kent, na de week (of 5 daagse), met een voldaan en euforisch gevoel, moeite heeft om afscheid te moeten nemen van elkaar.
Daarbij blijkt steeds weer, dat men waardevolle contacten en warme vriendschappen overhoudt aan deze heerlijke workshops.
Leo

separator

Wat een geweldige citytrip is dit! Goed eten, prachtige omgeving, hele lieve locals, heerlijk weer, een goed en fijn hotel op (loop)afstand van de prachtige stad en de kathedraal die je gezien moet hebben. Naast het zangprogramma is heel veel vrijheid en afwisseling.

separator

Elly en Mariecke zijn een topduo en halen beiden het beste uit mensen naar boven, ze laten je stralen en in je kracht staan! Ze hebben liefde en passie voor het vak maar ook voor de mensen die met ze mee zijn, Ik kan dit een ieder aanbevelen want Sevilla ga je in je hart sluiten!

separator

Ben al weer een paar weken terug van een zangreis op Myrtos. Het was heerlijk, de zee 50 stappen vanaf het hotel, erg vriendelijke mensen en leuke enthousiaste groep. Alle dagen zingen en aan het eind flashmob langs de boulevard en optreden op het terras van ons hotel. We hadden veel bekijks, zelfs myrtos tv was in ons geïnteresseerd. Het was een feest, dank Elly en Ilse

Reina.

separator

Mijn laatste Zingen in de zon was al weer 7 jaar geleden (Senegal). Ben nu (oktober 2019) terug van een heerlijke week Albanië.  Het was een prachtige inspirerende week. Complimenten voor Elly en Ilse voor hun expertise en inspiratie. Toppers! Wat was het leuk, gezellig en hilarisch. Wat was het eten lekker (en ook de rode wijn), wat een lieve mensen vol goede wil en ook vol misverstanden. Taal is best een dingetje!  Dat maakte het ook weer heel bijzonder. De uitstappen en verrassing (niet verklappen) vielen heel goed bij mij.
Ik beveel deze locatie van harte aan, t is gewoonweg prachtig!

Anke.

separator

Februari 2019: Wat een fantastisch avontuur; zingen in de zon op de Kaapverdische eiland Santiago met Elly en Ilse! Geweldige zangjuffen, vol energie en oneindig enthousiasme. Alles is geregeld om onbezorgd van de zangvakantie te genieten. Optredens voor en met de lokale bevolking bij het zwembad onder de volle maan. Een casa-eigenaar en geweldig personeel die ervoor zorgen dat het verblijf tiptop is. Een onwijs heerlijk ontbijt, met uitzicht op zee! Een loungebar waar het zingen alleen nog maar meer tot zijn recht komt. Het fantastische eten. En natuurlijk die heerlijke temperatuur. Afrika! De groep zat vol met mooie mensen met prachtige stemmen. Wat was het een heerlijk vakantie. Ik ga zeker nog een keer mee met zingenindezon!

Lidewij

separator

Ik ga nu zelf al drie jaar mee, en heb het inmiddels in m’n hart gesloten!  Iedere zanger of zangeres zou zichzelf dit een keer moeten gunnen. Je wordt ondergedompeld in een warm bad waar geen dag hetzelfde is. Waar  liefde en passie  voor het vak is, en vooral respect voor iedereen.  Mooie omgevingen, geweldige locaties, leuke onvergetelijke momenten, optredens voor de locals, Ik zou zeggen: wil je er even tussen uit en tegelijkertijd enorm genieten van een prachtig avontuur? Ga dan zingen in de zon!

Charlotte

separator

Wat een beleving op Curacao! Genoten van het komen tot mooie samenzang. Van de energie, het enthousiasme en de tips van Elly en Ilse, ook tijdens de solo master class. En ook zo goed verzorgd met een huis dichtbij het strand en een heerlijk ontbijt, lunch en diner! Met als een van mijn hoogtepunten het optreden op het strand bij zonsondergang. Het nagenieten blijft!

Marleen

separator

Elly heeft in de Spaanse Pyreneeën de perfecte locatie gevonden voor een zangworkshop. Na een kwartier berg op rijden kom je aan bij landgoed La Miana. Daar eindigt de weg, en dus verblijf je op een stilteplek, omgeven door prachtige bossen. De accommodatie is goed gerestaureerd en beschikt sinds vorig jaar over een mooi zwembad. Drie keer per dag staat er een heerlijke maaltijd voor je klaar. Zingenindezon betekent 100% ontspanning: ’s ochtends drie uur zingen, ’s middags wandelen of zonnen en voor het avondeten samen zingen of een individuele masterclass volgen. Het enthousiasme van Elly werkt aanstekelijk, en op een speelse manier leert ze je de kneepjes van het zingen.
Boukje

separator

het waren echt 5 dagen voor mijzelf. De bergen, onbezorgd zingen in een prachtige omgeving met fijne mensen om me heen. En Elly ons zang/reis leidster is niets te veel en bruist van enthousiasme. Daar word je blij van en geeft weer energie. Ik kan er weer ff tegen
Reina

separator

De ingestudeerde liedjes resoneren nog voluit nu twee dagen na terugkomst van een week zingen in Molyvos, Lesbos. Wat was het heerlijk !
Elly verstaat de kunst om in korte tijd een klimaat te bewerkstelligen waar elke deelnemer zich veilig voelt en erkend in zijn of haar eigen mogelijkheden. Door deze positieve en stimulerende benadering heb ik zelf op dag 1 al een stukje solo gezongen, iets wat ik toch behoorlijk spannend vond.  Ook bij andere zangers werden telkens spelenderwijs grenzen verlegd, wat zowel de individuele deelnemer als het groepsniveau naar een hoger plan tilde. Kicken!
Tel daar het fantastische Lesbos met zon , zee en zaligheid bij op en het kan niet anders of je hebt een topweek!
Kortom: een vette aanrader dus!

Wiek Luza
3-06-2017

separator

De week in Molyvos was heerlijk. Veel zingen en goede tips daar over,gezelligheid, prachtige omgeving, heerlijk eten en drinken en voor mij een geweldige manier om vakantie te houden zonder zorgen. Elly regelt alle juiste plekjes en is er voor je, als je vragen hebt maar ook gewoon met haar stralende persoonlijkheid.

Wat een topweek!

Groetjes, Monique

separator

Vandaag de foto’s en korte filmpjes van ons optreden bekeken: Andalusië, begin mei 2017. De liedjes zaten na thuiskomst zéker een week lang in m’n kop de hele dag door. Toen even stilte en rust, maar nu in volle hevigheid terug: ‘Oh yeah, that would be so nice, so nice’ , ‘trouble, trouble’ ‘dum dum, dududum dum’ ‘I feeeel goooood’ en meer flarden refrein, couplet, achtergrond hummetjes. Wat was het heerlijk om een week lang met (bijna) allemaal onbekenden een groep te worden met als hoogtepunt het optreden in Ronda met een superenthousiast meeklappend en -zingend publiek.
Elly en Jeannet verstaan de kunst om een ieder mee te nemen in de liedjes, zodat we het durven voluit te zingen en uitdaging te zoeken. Een week is bijna te kort om alles uit te proberen. Al was het beter dat het niet langer duurde, met de drie gangen lunches én diners elke dag! Een volgende keer ga ik een masterclass doen, zodat ik nog meer van deze topzangeressen/docenten kan leren.

Een geweldige ervaring, dank aan Elly en Jeannet en aan de leden van ons gelegenheidskoor Vocal Discovery.

Jessica Schütte

separator

Mijn eerste keer mee met “Zingen in de Zon”, en dan naar Kaapverdie…… Wat een belevenis!!  Het was een superleuke groep en Elly en Jeannet zijn ook superleuk en goed. Kaapverdie is leuk en noemen ze dat “chill” tegenwoordig? 🙂 Heerlijk die workshops in de loungebar Santiago met uitzicht op zee… Wat wil een mens nou nog meer?
Ik weet het wel.. want ik ben verslaafd nu aan “Zingen in de Zon” en hoop snel weel een keer mee te gaan,

Jeannet en Elly jullie zijn toppers!!! Tot een volgende keer.

Joke

3-6-2017

separator

Elly en Jeannet nemen je aan de hand mee en zorgen ervoor dat alles in goede banen loopt en blijft verlopen waardoor je je heel snel op je gemak voelt! De optredens en contacten met de locals…. de fijne casa-eigenaar, het geweldige personeel, de prachtige en adembenemende dagtrip met een leuke klim, en een rustmoment op het zwarte stand waar bijna iedereen letterlijk even tot rust kwam, het gevarieerde programma,  de vrijheid,  de heerlijke temperatuur, het eten, de Kaapverdische bevolking en de geweldige open groep vocalisten had ik voor geen goud willen missen!

Charlotte

separator

Wat heb ik genoten van de Balireis zingen in de zon. Het enthousiasme en de energie waarmee alles geregeld,  georganiseerd en gedaan werd ondanks de hitte maakte dat ik een heerlijke, actieve, ontspannen vakantie heb gehad. Dank jullie wel X

Reina Schindler

21-10-2016

separator

In  juni ben ik voor de eerste keer mee geweest met een muziek reis van Elly naar Spanje. Het was ontzettend leuk en heel goed verzorgd! Ik heb heerlijk gezongen en op een leuke manier weer wat bijgeleerd! Ook het verblijf op La Miana was een heel mooie ervaring. Het eten was heerlijk, kortom een geweldige reis! Een echte aanrader voor iedereen die van zingen houdt!

separator

Ben al op veel plaatsen geweest, Marokko, Egypte, lesbos, Turkije, cuba
Op mijn verlanglijstje staat: Kaapverdische eilanden
Met Elly ( en vaak ook Jeanette ) op reis, een feestje, heerlijk zingen, lekker eten en drinken, altijd een positieve groep, hoe krijgen ze het voor elkaar!

Loes Aling

11-09-2016

separator

Als je een leuke plek zoek waar je je zeker thuis zult voelen en als je een plek zoekt waar je zeer zeker op een gedreven (maar ook leuke 😉  manier naar een hoger niveau word getild: volg Elly !
Met Carte Blanche werd ik op een fantastische locatie door drie fantastische leraressen geholpen in het beter performen van mijn eigen liedjes. I want more !

Vincent de Beet

10-09-2016

separator
Een heerlijke week was het in Portugal. De zangjuffen Elly en Jeannet hadden de wind er goed onder, vol humor met een strak zangprogramma ’s morgen, en masterclasses aan het einde van de dag.
Daarbij veel gelachen, ontspannen, lekker gegeten en de omgeving bekeken.
Kortom: echt genieten op de mooie Quinta Tapada en ook nog veel leren!

Mieke Hoogvliet

09.09.2016

separator

Deze zomer voor de eerste keer mee naar Portugal met Elly en Jeanette, wat een geweldige ervaring. Iedere dag met gezellige mensen rond het zwembad zingen, lekker eten en genieten. Elly en Jeanette maken er een feestje van en zorgen dat iedereen een toptijd heeft.Bedankt voor deze heerlijke week en ik ben om, ga zeker nog een keer mee.

Carla Berger

08.09.2016

separator

Ik wist van te voren al dat zingen met Elly veel energie geeft. Maar ik wist nog niet dat met een groep mensen elke dag zo’n vijf uur zingen me zo’n boost zou geven! Ik heb genoten van de humorvolle wijze waarop Elly en Jeanette les geven. Het was geweldig om te ontdekken dat zingen als een marktkoopman of als een boer met kiespijn kan leiden tot een uitvoering waar het dak er bijna afvloog! Volgend jaar ga ik weer!

Nancy Ettes

07.09.2016

separator

Een van de leukste vakanties van mijn leven beleefde ik deze zomer in Spanje met Elly’s Carte Blanche. Drie geweldige zangdocentes, een swingende band, zestien muzikale zangers en zangeressen met uiteenlopende repertoires, een bijzondere locatie en heerlijk eten. Een soort Walhalla. In één.dag had ik al mijn doelstellingen al bereikt, zo effectief waren de masterclasses. Ik heb gelezen dat mensen verslaafd kunnen raken aan Elly’s programma’s en dat begrijp ik heel goed. Ik raad iedereen die van zingen en leuke mensen houdt en verder wil komen zo’n vakantie aan!

Ursula Jager

07.09.2016

separator

Het is altijd een feest om met Elly op zangreis te gaan. Ik durfde eerst niet te zingen voor publiek, maar door het enthousiasme van Elly en de groep om je heen krijg je zoveel vertrouwen in jezelf dat je het op een gegeven moment gewoon doet. En je gaat steeds meer durven en uitproberen. Je wordt zo ontzettend blij van zingen en je maakt er andere mensen ook blij mee. Een geweldige ervaring om in Marokko
dansende en zingende mensen om je heen te krijgen als je daar met de groep staat te zingen. Kippenvel!

Reina Schindler.

31.05.2014

separator

Wat een mooie nieuwe website. Gefeliciteerd met deze blakende kleine, Elly!

31.5.2014

separator

Hallo zang genoten, als je hier een keer voor gekozen hebt en je houdt van zingen dan is het genieten van de dag dat je besloten hebt om mee te gaan tot het moment dat je meteen heimwee krijgt als je je koffer weer op Schiphol van de bagageband haalt. Ik zou zeggen pas op, want je raakt zeker verslaafd! Ik ben inmiddels de tel kwijt hoe vaak ik ben meegegaan en hoop nog heel vaak met Elly  van deze reisjes te mogen genieten. et is een cadeau dat je uitpakt voor jezelf!

Willy Lof-Stam 23 5 2014